x
 

Milesi HPC Parkettalakk

Milesi HPC Parkettalakk

Bruttó 4.450 Ft / db

HPC 31 -33


Vizes-bázisú  univerzális parkettlakk


Alkalmas normál igénybevételnek kitett beltéri parketták és lépcsők, valamint bútorok, ajtók, és egyéb tömör fafelületek lakkozására, valamint a kétkomponensűvizes parketta-fedőlakk előtt töltőalapozásra. Parafa felületekhez is felhasználható.


FELHASZNÁLÁSI TERÜLET:


Mérsékelt igénybevételnek kitett járófelületek


FELHASZNÁLÁSI MÓD:


Ecsettel vagy simítóvassal kenve, esetleg szórással. Hengeres felhordásra nem alkalmas.


FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT:


A puha és középkemény faanyagokat HPC 5 mélyalapozóval kell előkészíteni.  A töltőalapozáshoz használt HPC 31 – 33 egykomponensű felhasználásra kész termék. A lakkot az első réteg felvitelekor érdemes 5-10% vízzel hígítani, elősegítendő a leszívódást. A lakk hengerléssel nem hordható fel. A lakkot inkább több vékonyabb, mint egy vastagabb rétegben oszlassák el a felületeken. Újabb lakkréteg felhordását megelőzően (a már kikent lakk megszáradása után) alapos köztes gépi csiszolást kell végezni. A töltőalapozó csiszolását csak a megfelelő kikeményedési fok elérése után szabad megkezdeni. A köztes csiszolást legfeljebb 1-2 órával az átlakkozás előtt végezzük. A felületeket átlakkozás előtt nagyon alaposan le kell portalanítani. A száradás alatt a helyiségben a légáramlás minimális legyen, hogy a por ne jusson be a huzattal. Az egykomponensű lakkal járófelületek esetében legalább 2 réteg felhordása javasolt.


A lakk vízzel történő hígításával annak kötésideje minimálisan, de felgyorsul. Amennyiben a magas környezetei hőmérséklet, vagy a száraz levegő miatt a lakk túl gyorsan köt, érdemes a lakkhoz 1-5% LTC 5 lassító adalékot keverni.


Amennyiben a járófelületet színezni akarják, a felület színezését XHT … jelölésű kültéri pácokkal érdemes elvégezni azok hosszú távú színstabilitása miatt. Ezeket a pácokat felhasználás előtt a könnyebb kezelhetőség érdekében 5-15% XTC 3 lassító adalékkal érdemes összekeverni, különben a nagyobb felületeken a pácolt nem lehet megfelelően összedolgozni.


Bruttó árak:
HPC 31/33 1 liter  - 4 450 Ft
HPC 31/33 5 lter  - 20 990 Ft


Érdeklődnék a termékkel kapcsolatban