x
 
EKOBIT szalag

EKOBIT szalag

Bruttó 4.500 Ft / db

 

EKOBIT szalag

 

ÁLTALÁNOS LEÍRÁS

A termék – Az EKOBIT nagy tapadású gyantával módosított SBS elasztomer bitumenből készült sokoldalú, öntapadó szalag, amelyet megerősített alumínium vagy réz fólia borít. Az öntapadó felületet szilikon lehízó film védi.

Felhasználási módok

-bitumen, agyagtégla, beton, műpala, fém és műanyag védelmére magas- és lapostetőkön

-mellékvédfalak, üveg és műanyag ablakkeretek és tetőablakok tömítésére

-zsindelyek, ereszek, fémcsövek, fém és rost-cement felületek javítására.

 

 

AZ EKOBIT FAJTÁI ÉS BEÉPÍTÉSI TUDNIVALÓK

 

Az EKOBIT 1,45 mm-es vízzáró, öntapadó anyagra rögzített 0,064 mm-es megerősített alumínium fólia. Az öntapadó réteget szilikonos lehúzó film védi.

Az EKOBIT többfajta fém védő fóliával kapható: fényes alumínium, festett alumínium, terracotta, sötétvörös, fehér színben valamint domborított alumínium és természetes réz felülettel (az utóbbi két védőfólia nincs megerősítve).

Az EKOBIT gyorsan és könnyen kezelhető, nem igényel szaktudást és speciális szerszámokat.

Az EKOBIT majdnem minden építési anyagra jól tapad, beleértve az aszfaltot, téglát, cementet, rost-cement lapokat, márványt és kerámiát, stb. A felület legyen száraz, zsír és pormentes. A poros és/vagy porózus felületeket először bitumenes alapozóval 250g/m2 kell megerősíteni.

Az EKOBIT nagyon jól tapad kellősített felületre és önmagára, ily módon elkerülhetőek azok a problémák, amelyeket a szél és a szél által terelt víz okoz.

 

 

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉS

 

  1. A javítandó felületnek simának, folytonosnak és egyenletesnek kell lennie. A sérült és piszkos felületet ki kell javítani és meg kell tisztítani.
  2. Porózus és poros felületeteket bitumenes alapozóval kell előkészíteni, a szalagok elhelyezése csak az alapozó teljes száradása után történhet. (250g/m2)
  3. Az EKOBITOT nem szabad +5ºC-nál alacsonyabb hőmérsékleten felhasználni.

 

 

 

 

 

ALKALMAZÁS

 

A legjobb eredmények elérése érdekében a következőket ajánljuk:

  1. Figyelmesen válassza ki, hogy melyik méretű tekercs felel meg a legjobban a célnak.
  2. Válassza ki a fém védő réteget és a színt.
  3. Bontsa ki a tekercset a kívánt hosszúságban.
  4. Távolítsa el védőfilmet és fektesse az EKOBITOT a megfelelő helyre.
  5. Rögzítse a helyére simító hengerrel.

A szükséges átfedés minimum 50mm. Hideg időjárás esetén felhasználás közben a fogadó felületet gázpisztollyal vagy meleg levegővel kell melegíteni, amennyiben ez biztonságosan megoldható.

Nem szabad EKOBITOT alkalmazni, ha a felületi és/vagy a környezeti hőmérséklet +5ºC -nál alacsonyabb.

 

KÖNNYŰ FELHASZNÁLÁS

 

Az EKOBIT talán legszembetűnőbb tulajdonsága, hogy hidegen alkalmazható, gázpisztoly vagy különösebb szerszám nélkül. A membránok gyors és kiváló tapadásának köszönhetően hosszantartó vízzáró réteget lehet képezni olyan anyagokon, mint pl.: vas, fa, üveg, cink, alumínium, cement vagy agyagtégla, beton, kő, műpala, továbbá számos műanyag, pl.: polietilén, polipropilén, üvegszál, polikarbonát és néhány PVC fajta.

 

VÁLTOZATOS ALKALMAZÁSI LEHETŐSÉGEK

 

Az EKOBIT változatos alkalmazási lehetőségeit főleg azokban a helyzetekben értékelik, amikor gyors és hatékony javításra van szükség.

 

HOSSZÚ ÉLETTARTAM

 

A hosszú élettartamot egy fémhártya biztosítja, amely megvédi a bitumenes anyagot mindazoktól a tényezőktől, amelyek megtámadhatják, pl.: gáz, fénysugarak vagy UV sugarak.

 

INNOVATÍV JELLEG

 

Az EKOBIT legfőbb ereje az, hogy újdonság: e szalagok speciális tulajdonságai miatt az EKOBIT teljesen elkülönül a piacon lévő hasonló termékektől.

 

 


Érdeklődnék a termékkel kapcsolatban