A BSH Ragasztott Gerendák Előnyei a Faanyag Kereskedelemben


Ragasztott gerendák a minőség és tartósság jegyében. Nem vetemedik. Nem reped el. Nem hajlik meg. Erős, szép és tartós. Válasszon BSH ragasztott gerendát a Skandináv Fatelepen és nem fog csalódni.

A BSH ragasztott gerendák, vagy más néven laminált gerendák, olyan rétegragasztott faanyagok, amelyek több szerkezeti fa rétegből készülnek, és ragasztókkal egyesítve nagyobb méretű szakaszokat hoznak létre. Ezek a gerendák legtöbbször lucfenyőből készülnek, és számos előnyt kínálnak a faanyag vásárlóknak és felhasználóknak.

Az elsődleges előnye a ragasztott gerendáknak az, hogy egy erős és stabil szerkezeti anyagot alkotnak, amely könnyen formázható és hosszú élettartammal rendelkezik. A gyártás során a faanyagot úgy kezelik, hogy az egyes rostok párhuzamosak legyenek a vízszintes tengellyel, így nagyobb méretű és hosszabb ragasztótagokat hoznak létre, amelyek akár hajlítottak vagy akár egyenesek is lehetnek. Ez a sokoldalúság lehetővé teszi számos felhasználási lehetőségüket.

Az egyik vonzereje a ragasztott gerendáknak az, hogy természetes fa színűek, és hasonlóan néznek ki, mint egy egyszerű, szépen megmunkált fa gerenda. A gyártósor végén minden szálat gyalulnak és csiszolnak, szépen látszik rajtuk a fa erezete és felhasználásra készek. Egy BSH gerenda vele azonos keresztmetszetű hagyományos fa gerendánál jelentősen jobb statikai tényezőkkel bír, a szilárdan összeragasztott rétegeknek köszönhetően sokkal nagyobb a terhelhetősége, illetve a gyártási hossz 13.5 méter, ami a fa építészet új dimenzióit nyitja meg az erre szakosodott szakemberek, vállalkozások előtt.

Ezenfelül bátran kijelenthetjük, hogy ragasztott gerendák környezettudatos választásnak tekinthetők. Annak ellenére, hogy tartalmaznak ragasztóanyagokat, az előállításukhoz kevesebb energia szükséges, mint az acél vagy beton esetében. Emellett a szilárdsága hasonló is lehet az előbb említett építőanyagokéhoz. Az előállítás során a fahulladékot is felhasználják, ami miatt környezetbarátok és fenntarthatóak.

A ragasztott gerendák kiváló minőségűek és tartósak. Hibacsomóktól mentesen készülnek, így megnövekedett szilárdságot és stabilitást nyújtanak. A méreteik stabilak, és ellenállnak a környezeti hatásoknak és vegyi anyagoknak. Emellett nagyszerű hőszigetelő tulajdonságokkal is rendelkeznek, amelyek segítenek melegen tartani a helyiségeket télen és hűvösen nyáron.

A ragasztott gerendák karbantartása viszonylag egyszerű. A kültéren használt ragasztott fagerendák élettartamát jelentősen meghosszabbítja egy viaszos vékony lazúr bevonat. Azoknak, akik környezetbarát és tartós szerkezeti anyagot keresnek, a ragasztott gerendák ideális választást jelenthetnek.

Az előnyök összefoglalásaként elmondható, hogy a ragasztott gerendák erős, tartós, környezetbarát és sokoldalú építőanyagok, amelyek kiváló minőséget és hosszú élettartamot nyújtanak. Ezek a gerendák ideálisak számos építési projekt számára, és a környezettudatosság iránt elkötelezett vásárlók számára is vonzó választást jelentenek.

Segíthetünk?

Helpdesk
Telefon

Kérjen visszahívást!

Kérjük, adja meg telefonszámát és a kérdéses termékkört, és a megfelelő kollégánk visszahívja önt!

    E-mail

    Írjon nekünk

    Kérjük, adja meg adatait és kollégánk megkeresi kérdésével, észrevételével kapcsolatban!