Milesi HPC parkettalakk 1L

Cikkszám: SK6-3000174


Bruttó ár: 7 790 Ft / db
Érdeklődőm/megrendelem

További információk

Leírás


Vizes-bázisú  univerzális parkettlakk

Alkalmas normál igénybevételnek kitett beltéri parketták és lépcsők, valamint bútorok, ajtók, és egyéb tömör fafelületek lakkozására, valamint a két komponensű vizes parketta-fedőlakk előtt töltőalapozásra. Parafa felületekhez is felhasználható.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET:

Mérsékelt igénybevételnek kitett járófelületek

FELHASZNÁLÁSI MÓD:

Ecsettel vagy simítóvassal kenve, esetleg szórással. Hengeres felhordásra nem alkalmas.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT:

A puha és középkemény faanyagokat HPC 5 mélyalapozóval kell előkészíteni.  A töltőalapozáshoz használt HPC 31 – 33 egy komponensű felhasználásra kész termék. A lakkot az első réteg felvitelekor érdemes 5-10% vízzel hígítani, elősegítendő a leszívódást. A lakk hengerléssel nem hordható fel. A lakkot inkább több vékonyabb, mint egy vastagabb rétegben oszlassák el a felületeken. Újabb lakkréteg felhordását megelőzően (a már kikent lakk megszáradása után) alapos köztes gépi csiszolást kell végezni. A töltőalapozó csiszolását csak a megfelelő kikeményedési fok elérése után szabad megkezdeni. A köztes csiszolást legfeljebb 1-2 órával az átlakkozás előtt végezzük. A felületeket átlakkozás előtt nagyon alaposan le kell portalanítani. A száradás alatt a helyiségben a légáramlás minimális legyen, hogy a por ne jusson be a huzattal. Az egy komponensű lakkal járófelületek esetében legalább 2 réteg felhordása javasolt.

A lakk vízzel történő hígításával annak kötésideje minimálisan, de felgyorsul. Amennyiben a magas környezetei hőmérséklet, vagy a száraz levegő miatt a lakk túl gyorsan köt, érdemes a lakkhoz 1-5% LTC 5 lassító adalékot keverni.

Amennyiben a járófelületet színezni akarják, a felület színezését XHT … jelölésű kültéri pácokkal érdemes elvégezni azok hosszú távú színstabilitása miatt. Ezeket a pácokat felhasználás előtt a könnyebb kezelhetőség érdekében 5-15% XTC 3 lassító adalékkal érdemes összekeverni, különben a nagyobb felületeken a pácot nem lehet megfelelően összedolgozni.

Választható :

-HPC 31

-HPC 33

Segíthetünk?

Helpdesk
Telefon

Kérjen visszahívást!

Kérjük, adja meg telefonszámát és a kérdéses termékkört, és a megfelelő kollégánk visszahívja önt!

    E-mail

    Írjon nekünk

    Kérjük, adja meg adatait és kollégánk megkeresi kérdésével, észrevételével kapcsolatban!