x
 
19X140 mm thermowood lambéria

19X140 mm thermowood lambéria

Bruttó 7.150 Ft / m²

A ThermoWood nedvességfelvétele elenyésző, így minimalizálódnak az alakváltozással járó kellemetlenségek. Kezeletlenül is jóval hosszabb élettartalmú, mint a normál fenyőanyagok, mivel a hőkezelés eltávolítja a gombáknak és kártevőknek szükséges tápanyagokat.

Az átlagos fenyőknél sötétebb, kávébarna színű ThermoWood a hőkezelés hatására kevésbé vetemedik, javul a hőszigetelő képessége, és ellenállóvá válik a farontó gombákkal, illetve rovarokkal szemben. A ThermoWood nedvességfelvétele kicsi, így minimalizálódnak az alakváltozással járó kellemetlenségek.


A hőkezelés során a faanyagot egy hőkezelő kamrákba helyezik, ahol többször 100°C fölé melegítik - hűlni hagyják. Mindezt több napon át szakaszosan végzik 190-230 Celsius csúcshőmérséklet eléréséig és végül egy vízpermetes hűtéssel fejezik be a kezelést. Semmilyen kémiai segédanyag hozzáadására nem kerül sor.

A hőkezelés során a faanyag sejtfalainak építőanyagai lebomlanak, a fából a víz szinte teljes mértékben eltávozik és nedvességfelvevő képesség csökken. Ezáltal kisebb mértékben reagál környezetének nedvességtartalom változására, kevésbé változtatja keresztmetszetét, nem dagad, zsugorodik. A baktérium, gomba és a rovarkárosítók nem támadják már meg, mert a fában lévő tápanyagforrásuk a hőkezeléssel megszűnt. A hőkezelt fa tartóssága megnő és egy időjárásálló, kültéren is alkalmazható faanyagot kapunk.

A faanyag a hőkezeléssel teljes keresztmetszetben kellemes barna színárnyalatot vesz fel, ami a napfény UV-sugárzása hatására idővel patinás ezüstszürkévé válik. A felhasználó ízlése szerint eredeti színárnyalata pigmentált felületkezelő olajokkal megőrizhető.


Érdeklődnék a termékkel kapcsolatban