Fa homlokzatburkolat: modern és impozáns kültéri burkolatok


A homlokzat, vagyis az épület utcára vagy belső udvarra néző fala, kettős szerepet lát el.

Védelmet nyújt a külső viszontagságokkal szemben és alapjaiban határozza meg az épület megjelenését. Így a kültéri burkolat választásnál egyszerre szükséges esztétikai és funkcionális szempontokat figyelembe venni. Kivételes mechanikai tulajdonságai és páratlanul impozáns megjelenése miatt a fa homlokzatburkolat jelenti az egyik legnépszerűbb választást. Cikkünkben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Melyek a fa homlokzatburkolatok legfontosabb előnyei?

Legyen szó minimalista luxus épületről, modern lakóparkról vagy egy korszerű családi házról, a fa homlokzatburkolatoknak szinte minden építészeti projektben megvan a helyük. Hogy miért ilyen népszerű a sokoldalú építőanyag? Következzenek a legfontosabb előnyök!

Környezetbarát

A fa homlokzatburkolatok ökológiai lábnyoma jelentősen alacsonyabb, mint a legtöbb alternatív burkolaté. Nem meglepő, hiszen az alapanyagul szolgáló fa növekedés közben képes jelentős mennyiségű szén-dioxidot megkötni. Egyes becslések szerint 1 tonna faanyag körülbelül 1,8 tonna karbont képes kivonni a légkörből. Ez a mennyiség megegyezik 8100 kilométernyi autós közlekedés során generált CO2 kibocsátással.

Stílusos

Szeretne egységet teremteni az épület belső terei és kültéri burkolata között? Ezt könnyedén megteheti az egyedülállóan stílusos, számtalan színben elérhető faburkolat segítségével. A kültéri faburkolatok számos színben, texturában, formában és méretben érhetőek el, így egészen biztos, hogy megtalálja az igényeinek megfelelő opciót.

Természetes

Amennyiben a természetes alapanyagokból készült építőanyagokat preferálja, akkor a fa homlokzatburkolat kiváltó választást jelent. A dekoratív faanyagok kiválóan kombinálhatóak egyéb építőanyagokkal – így a lehetséges megoldásoknak kizárólag képzelete szab határt!

Hosszú élettartamú

Megfelelő karbantartás mellett a fa homlokzatburkolat hosszú éveken keresztül képes megőrizni eredeti pompáját. Fontos, hogy a gyártói előírásoknak megfelelő rendszeres fa felületkezelésről ne feledkezzen meg, ezzel még tovább növelheti a burkolóanyag élettartamát.

Ellenálló

Legyen szó esőzésről, havazásról vagy éppen a perzselő ultraibolya sugárzásról, a jól megválasztott fa homlokzatburkolatnak nem jelent problémát egyik sem. A kínálatunkban elérhető prémium minőségű faanyagok kivételes ellenállóképessége garanciát jelent arra, hogy az időjárási körülmények ellenére is megőrzi színét és állapotát a kültéri burkolat. 

Könnyen karbantartható

Szeretné minimalizálni a karbantartási feladatokat? Szívesen elkerülné a költséges és időigényes házkörüli feladatokat? Jó hír, hogy a fa kültéri burkolatok csekély karbantartást igényelnek. Általában elegendő évente egy alkalommal homlokzatmosást végezni, míg a felületkezeléssel 3-5 évet is várhatunk.

Fa homlokzatburkolat választás: így találhatja meg a tökéletes kültéri burkolatot

Nincs könnyű helyzetben az, aki felújítás vagy építkezés előtt áll. Már az alapanyag választás is megterhelő lehet, hiszen több tucat lehetőség közül szükséges az egyéni ízlésnek, költségvetésnek és az egyéb preferenciáknak megfelelő termékeket megtalálni. A következőkben bemutatunk pár kivételes lehetőséget!

Kültéri táblás homlokzatburkolat

A lélegzetelállító megjelenésű kültéri táblás homlokzatburkolat időjárásálló és egyben hőszigetelő réteget is képez, így növeli az épület hőtároló képességét. Kínálatunkban az alábbi termékek érhetőek el.

 • Okoume kültéri homlokzati burkolat: Az Afrikában őshonos Okoume fából készült burkolat kifejezetten kültéri körülményekre van optimalizálva. Nem csupán vízálló, de az UV-sugarakkal szemben is ellenálló, így a hosszú élettartam garantált. Elegnás megjelenése miatt tökéletes választás kültéri homlokzatburkolatnak és díszítő elemnek egyaránt.
 • Homlokzati burkoló AB: Gazdaságos megoldást után kutat? Szeretné csökkenteni az építőanyag költségeket a minőség feláldozása nélkül? Akkor válassza a Homlokzatburkoló AB termékünket, mely kiváló alak-, méret- és színtartó képességű. 

FunderMax kompozit homlokzatburkolat

 A FunderMax vállalat az osztrák prémium homlokzati burkolatok vezető gyártója, termékeik kivételes minőséget és stílust képviselnek. Hogy mi teszi olyan különlegessé a FunderMax Exterior homlokzatburkolatokat? Mutatjuk!

 • Kompozit anyag, ennek köszönhetően rendkívüli a tartóssága.
 • Felszerelése gyors és egyszerű, így használatával jelentősen lerövidíthető a burkolási feladat.
 • Kimagasló hő- és fagyálló képességgel rendelkezik – -80°C és 180°C közötti hőtartományban használható.
 •  EN ISO 178 szabványnak megfelelő módon hajlásálló, amely garantálja az alak- és formatartást.
 • Prémium megjelenésű burkolóanyag, melyet gyakran használnak luxus épületeken.
 • Vegyszer-, karc- és időjárásálló – az egyik legtartósabb fa homlokzatburkolat, amelyet választhat.
 • Megfelel az EN ISO 4892-2 szabványnak, így nem fér kétség időjárásálló képességéhez.
 • Szintén megfelel az EN ISO 4892-3 szabványnak, így biztos lehet színtartó képességében is.
A fa homlokzatburkolatok sok színben elérhetőek.

Gyakori kérdések és válaszok

Mi az a fa hatású homlokzatburkolat?

A fa hatású homlokzatburkolat olyan építőanyag, amely megjelenésében hasonlít a fára, azonban más anyagból készül. 

Mennyire nehéz a nagytáblás fa homlokzatburkolat rögzítése?

A nagytáblás fa homlokzatburkolat rögzítése mindenképp profi szakembert és speciális felszereléseket igényel. Ahhoz, hogy tartós, biztonságos és az esztétikai elvárásoknak megfelelő legyen a végeredmény, mindenképp kérje szakember segítségét.

Mennyibe kerül a kültéri fa homlokzatburkolat?

A kültéri fa homlokzatburkolat árak kedvezőek számos alternatív megoldáshoz képest. Aktuális árainkat itt tekintheti meg.

Skandináv fatelep: prémium minőségű kültéri fa homlokzatburkolat

Elakadt a homlokzatburkolat választásban és professzionális segítségre van szüksége? Forduljon tapasztalt szakembereinkhez, akik készséggel segítenek megtalálni a tökéletes építőanyagot. A Skandináv fatelep kínálatában elérhető prémium minőségű faanyagok között egészen biztos, hogy megtalálja az igényeinek megfelelő, elérhető árú fa homlokzatburkolatot!

Termékek megtekintése

Segíthetünk?

Helpdesk
Telefon

Kérjen visszahívást!

Kérjük, adja meg telefonszámát és a kérdéses termékkört, és a megfelelő kollégánk visszahívja önt!

  E-mail

  Írjon nekünk

  Kérjük, adja meg adatait és kollégánk megkeresi kérdésével, észrevételével kapcsolatban!