Kültéri fa falburkolat ötletek az inspirálódáshoz


Építkezés vagy felújítás előtt áll és nem tud dűlőre jutni a kültéri burkolat kapcsán? A döntés nem könnyű, hiszen számos szempontot szükséges mérlegelni.

Ilyen lehet a megjelenés, időjárásállóság, karbantarthatóság és az ár. Egyre népszerűbb választás a kültéri fa falburkolat, amely rengeteg előnnyel kecsegtet. Cikkünkben impozáns kültéri fa falburkolat ötletek segítik az inspirálódást!

Milyen előnyök szólnak a kültéri fa falburkolat mellett?

Nem vitás, hogy egyre több modern építész dönt a kültéri fa falburkolat mellett. A következőkben bemutatjuk a leghangsúlyosabb érveket a természetes burkolóanyag mellett.

1. Nagyszerű megjelenés

A kültéri fa falburkolat igazán sokoldalú építőanyag, hiszen tökéletesen illeszkedik egy ultramodern villába, de remekül fest akár egy felújított parasztház esetén is. Felületkezeléssel és festéssel még inkább személyre szabható, így szinte bármely épület pompáját emelheti.

2. Alacsony környezeti terhelés

A modern építészetben egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a környezeti fenntarthatóságra, amelynek részét képezi az alacsony ökológiai lábnyomú építőanyagok használata. A fa egy megújuló energiaforrás minimális környezeti terheléssel, így jelentősen kedvezőbb választás számos alternatív burkolóanyaggal szemben.

3. Kiváló időjárásállóság és tartósság

Tudta, hogy a megfelelően kiválasztott és rendszeresen karbantartott kültéri fa falburkolat ellenálló az esővel, hóval, UV-sugárzással és faggyal szemben? Így a faburkolat nem csupán lélegzetelállító megjelenésű, de egy valóban praktikus választás is.

4. Egyszerű karbantarthatóság, könnyű telepíthetőség

Mint minden kültéri burkolat, így a faanyag is karbantartást és ápolást igényel. Anyagonként eltérhet a pontos karbantartási igény, azonban általánosan kijelenthető, hogy körülbelül 1-2 évente szükséges szakszerű tisztítást és felületkezelést végezni. Azonban a folyamat gyors, egyszerű és akár szakember segítsége nélkül is elvégezhető a megfelelő felszerelés birtokában. További előny, hogy a fa homlokzati burkolók egyszerűen telepíthetők különböző felületekhez és szerkezetekhez.

5. Kedvező ár

Akár felújításról, akár építkezésről van szó, a költségredukció általában kulcskérdés. Az elmúlt időszakban jelentősen emelkedtek az építőanyag árak, azonban a fa homlokzati burkolat továbbra is az elérhető árú termékek közé sorolandó. Jelentős megtakarítást eszközölhet a faburkolatokkal minőségi kompromisszum nélkül!

6. Hatékony szigetelés

Az épületek hőveszteségét a szigetelésen túl támogathatja a megfelelő homlokzati burkolóanyag is. A faanyagok kedvező hőtartó képességgel rendelkeznek, így hozzájárulnak ahhoz, hogy környezetbarát és energiahatékony módon üzemeljen az épület. Óvja meg a környezetet és csökkentése a fűtési költségeket a természetes építőanyag segítségével!

hatekony-szigeteles

Kültéri fa falburkolat ötletek: találja meg az igényeinek megfelelő burkolatot!

Számos különböző faanyag közül választhatunk homlokzati burkolatot. Következzenek olyan kültéri fa falburkolat ötletek, amelyekkel lehetetlen tévedni!

1. Okoume kültéri homlokzati burkolat

Kültéri fa falburkolat ötletek listánk első szereplője egy trópusi fafaj, az okoumé. A gaboni erdőkből származó fatípus akár 30-40 méter magasra is képes megnőni, törzsátmérője pedig meghaladhatja a 100 centimétert is. Kiváló műszaki tulajdonságai és prémium minősége miatt az Okoume kültéri homlokzati burkolat népszerű választás burkoláshoz és falfelületek díszítéséhez egyaránt.

2. Thermowood falburkolat

A homlokzati burkoló egy időjárásálló, könnyen karbantartható, remek energiahatékonyságú és könnyen telepíthető építőanyag, amely egyszerre megóvja és impozánssá teszi a homlokzatot. Kedvező ára és sötétbarna színe miatt az egyik legnépszerűbb homlokzati burkoló termékünk.

3. FunderMax kompakt lemezek

Prémium minőségű, egyedülálló megjelenésű és ellenálló fa homlokzati burkolatot keres? Akkor válassza a FunderMax kompakt lemezeket, melyek magas nyomású, laminált lapok. Az EN 438-6:2005 szabvány szerint az EDF típusú, így kivételesen ellenálló a különböző időjárási viszonyokkal szemben.

Tekintse meg fa homlokzatburkolat termékeinket!

Felkeltette érdeklődését a kültéri fa falburkolat ötletek lista? Akkor tekintse meg tágas termékkínálatunkat és találja meg az igényeinek megfelelő darabot! Amennyiben kérdése merülne fel vagy további információra van szüksége, forduljon bizalommal szakértő kollégáinkhoz, akik segítenek a döntésben!

Fa homlokzat burkolat termékek

Segíthetünk?

Helpdesk
Telefon

Kérjen visszahívást!

Kérjük, adja meg telefonszámát és a kérdéses termékkört, és a megfelelő kollégánk visszahívja önt!

    E-mail

    Írjon nekünk

    Kérjük, adja meg adatait és kollégánk megkeresi kérdésével, észrevételével kapcsolatban!