x
 
Bangkirai trópusi fa teraszburkolat

Bangkirai trópusi fa teraszburkolat

Bruttó 25.000 Ft / m²

A bangkirai fafaj Malajziában, a Fülöp-szigeteken, és Indonéziában őshonos. Színe frissen fűrészelve világosbarna színű, mely később világostól sötétebb barnáig változik. Rendkívül időtálló fafaj, nagyon jól tűri az extrém időjárási viszonyokat.


Rendkívül erős, szívós, kopásálló fa, amely kimagasló hatásfokkal áll ellen a rovaroknak, gombáknak. Felületkezelés nélkül is időtálló, élettartama a 15-25 évet is meghaladhatja. Felületkezelés nélkül az UV-sugárzás hatására egy idő után jellegzetes "ezüstszürke" színt vesz fel. Amennyiben ezt el kívánjuk kerülni, a teraszburkolat készítése során felületkezelést kell alkalmaznunk.


Prémium minőségben elérhető, 25X145 mm méretben, változó hosszúságban. Súlya szárított állapotban ~900 kg/m3, kb. másfélszer nagyobb a szilárdsága a tölgynél.


Csúszásgátló felülettel (mart, mikrobordázott) hozzuk forgalomba, amely által biztonságosan használható kültéren. Utólagos megmunkálást, csiszolást nem igényel, lerakható betonra vagy kavicságyra egyaránt. Ajánlatos rozsdamentes csavarokkal rögzíteni a saját anyagából készült párnafákra, hogy elkerüljük a korrózió okozta kékes fekete elszíneződéseket.

A termék jelenleg nem elérhető készleten.


Érdeklődnék a termékkel kapcsolatban